Web Analytics Made Easy - Statcounter

«بهروز خیریه» شاعر، نویسنده، پژوهشگر و  استاد برجسته دانشگاه کردستان در گفتگو با خبرنگار  حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب در مورد فضیلتهای ماه مبارک رمضان گفت: روزه یکی از عبادات واجب در بین مذاهب اسلامی است؛ خداوند در آیه 183 سوره بقره می فرماید:"يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ‌" ای اهل ایمان، روزه بر شما هم واجب گردید، چنانکه بر امم گذشته فرض شده بود و این دستور برای آن است که پاک و پرهیزکار شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی ادامه داد:ماه رمضان برای عبادت و روزه داری و اعمال خاص تعیین شده و تاثیر زیادی در جامعه و زندگی مردم گذاشته است؛ اهمیت این ماه باعث شده است، در فرهنگ و شعر و ادبیات نیز جای خود را باز کند؛ اگر دفتر شعر و شاعران را ورق بزنیم، اشعار مختلفی از کردی و فارسی در مورد ماه رمضان را مشاهده می کنیم.
 
استاد حوزه ادبیات فارسی دانشگاه بیان کرد:  اشعاری است که شعرا به طور مستقیم و با نگاه دینی در مورد ماه رمضان سروده اند؛ مرحوم ماموستا «ملا عبدالکریم مدرس» از علمای معاصر اهل سنت در کتابی تحت عنوان « باران رحمت» مسائل شرعی و واجبات و مستحبات را به نظم کشیده است.وی در بخشی از این کتاب هنگام سخن گفتن در مورد روزه ی ماه رمضان در مورد نحوه رؤیت هلال و فرض شدن روزه ی رمضان بر مسلمانان مطابق فقه می نویسد:
 
له چوارەم فەسڵا ڕوکنی چوارەمين/ ڕۆژووی ڕەمەزان لەسەر ئەهلی دين
فەرز ئەبێ ڕۆژووی مانگی ڕەمەزان/ به تە واو بوونی سی ڕۆژەی شەعبان
 
این استاد برجسته دانشگاه یادآوری کرد:رمضان در زندگی مردم آنقدر دارای اهمیت بوده است که موضوع شعر و شاعران شده است و آنها با سرودن شعر احکام را به شکلی دیگر ترویج داده اند.
 
«محوی» شاعر خوش سخن کُرد قصیده‌ای دارد، به نام «عقد العقائد» یا قصیده‌ی نوریه که آن را در مورد باور دینی سروده است. محوی در بیتی از این قصیده ی غرا می‌گوید:

قودرەت ببێ تەلەففوزە / ئەووەڵ بە ئەشهەدەين
نوێژ و زەکات و ڕووزه / لە بۆ حەج بەکەعبه چوون
یعنی: آنچه بر مسلمانان واجب است، اول گفتن شهادتین است؛ سپس ادای نماز، زکات دادن، روزه گرفتن و رفتن به حج و زیارت خانه‌ی خداست.
 
وی در پایان گفت: از آنجا که ماه مبارک رمضان یک ماه عبادی است و طبیعتا مردم تلاش می کنند بیشتر در محافل عمومی و مراسمات حضور به هم رسانند؛ چند دقیقه قبل از نماز مغرب به مسجد می روند و به سخنان ماموستا یا امام جماعت مسجد دل می سپارند، همین عمل باعث وحدت و تقریب و انسجام بین مسلمین می شود؛ زمانی که تقوا پر رنگ می شود، اختلاف نیز کم رنگ می شود؛ این ماه از بهترین و طلایی ترین فرصت های تقویت تقریب و وحدت با انجام اجتماعات کوچک و بزرگ در مساجد و اماکن مذهبی است.
 
انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: رمضان 99 ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۸۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»

در جلسه‌ای که با حضور اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر این شورا درباره گیرایی داستان «رستگاری» و استفاده از تکنیک‌های جدید جلوه‌های ویژه برای سریال‌های مناسبتی در ماه رمضان توضیحاتی ارائه داد و گفت: این سریال توانسته مردم را با سلایق مختلف پای تلویزیون بنشاند.

آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با تمجید از محتوای سریال «رستگاری» عنوان کرد: صداوسیما ویترین متفاوتی را برای ماه رمضان تدارک دیده بود.

در این جلسه با هدایایی از  کارگردان، بازیگران و عوامل سریال «رستگاری» تقدیر شد.

«رستگاری» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مسعود ده‌نمکی ماه مبارک رمضان از شبکه دو سیما پخش شد.

در این اثر هنرمندانی همچون محمود پاک نیت، رضا استادی، پویا امینی، مهدی سلوکی، کاوه سماک باشی، حمید رضا هدایتی، رامین راستاد، نیما شاهرخ شاهی، رضا توکلی، حسن اسدی، محمدرضا رهبری، مالک سراج، افشین سنگ چاپ، رامبد شکر آبی، اکبر رحمتی، محمود مقامی، مختار سائقی، نفیسه روشن، سولماز حصاری، پوراندخت مهیمن، شیوا خسرومهر، پرنیا کربلایی، ساقی زینتی، المیرا ربیعی، عاطفه رحمان‌پور، حسنی قبادی، فریبا ترکاشوند، پریا انوری، ژاله درستکار، مونا افخمی، مهرسا فلاحیان، فرخنده فرمانی زاده و افسر ناصری ایفای نقش کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • استفاده از نیروهای مردمی فرصتی طلایی/ باید از مسوولان مطالبه کنیم
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • حل مشکلات در گرو ارتباط تنگاتنگ مجلس و دولت است/ هرگونه اختلاف افکنی بازی در پازل دشمن است
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • جذب ۵ قاضی و ۲۴ کارمند در دادگستری فلاورجان
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • مختومقلی فراغی از محورهای وحدت در گلستان است